Verslag Kerstavond Kinderkerk

Met kerst zitten de kerken altijd  overvol. Zo ook de kinderkerk; op kerstavond 24 december werd de laatste kinderkerk van dit jaar gehouden. Veel kinderen uit de hele wijk waren aanwezig bij dit spektakel,  de hele kerk zat vol! Natuurlijk werd het kersverhaal verteld in deze dienst, het thema was ‘Tel je mee?’ De zaal was mooi versierd met honderden kleine lichtjes.

Wouter Rietveld 15 jaar (verslaggever kinderkerk)

Toen de kinderen en ouders binnen kwamen stond er een vreemd figuur op hen te wachten, het was keizer Augustus, een keizer van een heel groot rijk. Hij en zijn soldaten zeiden tegen iedereen dat ze hun naam op een grote boekrol moesten schrijven. Alle kinderen deden dit en op het einde had keizer Augustus een groot vel vol met allemaal namen van de kinderen. Ook begon hij rustig alle mensen te tellen in de zaal.

‘Wat vreemd’, vonden Lucré en Coralie en daarom riepen ze die rare keizer er maar even bij op het podium. Daar vertelde hij dat hij graag wilde weten hoeveel mensen er nou in zijn grote rijk woonden. Hij was iedereen aan het tellen, iedereen moest in zijn rijk naar de plaats waar hij geboren was. Zodat de keizer dan gemakkelijk iedereen kon tellen. ‘Hé, dat lijkt wel op een Bijbelverhaal’ zei Coralie. ‘Zou dat betekenen dat Maria, die zwanger is van het kindje Jezus, helemaal naar Bethlehem moet?’

Toen kwam Maria op het podium, zij was een arme vrouw in een arm dorpje. En ze moest heel ver gaan reizen om ook deel te nemen aan het tellen van de keizer. Daar kwam bij dat ze ook nog eens hoogzwanger was. Maria vertelde dat ze het allemaal niet zo leuk meer vond.

Deze eenvoudige vrouw telde voor de mensen niet mee.

Opa Piet vertelt elk jaar een mooi verhaal tijdens de kerstdienst voor de Kinderen, hij was er nu ook weer. ‘God koos juist Maria uit om zwanger te worden van zijn zoon Jezus.’ Opa Piet vertelde het hele Kerstverhaal: over de reis van Maria en Josef, over de geboorte van het kindje Jezus en natuurlijk over de herders en de wijzen. ‘Voor God telt iedereen mee’ was Opa Piet zijn conclusie.

 Daarna gingen de kinderen kerstliedjes zingen met de band, ze konden ook zelf een instrumentje kiezen. Er werden twee spelletjes gedaan, één ging over tellen en de ander was een spel tussen jongens en de meisjes. De meisjes wonnen. Er was een collecte waar alle kinderen een snoepje kregen, en alsof dat nog niet genoeg was ging elk kind naar huis met een mooi cadeau: een boek vol met verhalen uit de Bijbel. Ook was er voor ieder kind een sterretje en een mandarijn.

Zo kwam deze  mooie avond ook weer aan een eind en  toen ik aan een paar kinderen vroeg wat ze het leukst hadden gevonden van de dienst zei Joost van 10  jaar: ik vond het verhaal van Opa Piet zo mooi en ik vond het leuk dat ik een snoepje kreeg bij de collecte. Ook Thijmen van 3 jaar vond het een hele leuke avond.

Zo was ook weer deze kinderkerk een geslaagde avond en gingen alle kinderen vrolijk weer naar huis om ook daar het kerstfeest te vieren.

Kon je er deze keer niet bij zijn? Jammer, maar er is weer Kinderkerk op 13 februari, 17 april en 26 juni! Zet je hem vast in de agenda?

De Kinderkerk is een kerk exclusief voor kinderen en wordt 5 keer per jaar georganiseerd. De Kinderkerk wil de kinderen in de basisschool-leeftijd (4 t/m 12 jaar) bekend maken met de boodschap van de Bijbel. Kinderen uit Vathorst en omliggende wijken komen hiernaar toe en uiteraard zijn er voor de ouders ook nog plekken vrij achterin de kerk. De Kinderkerk is een initiatief van Kruispunt, kerk in Vathorst.