Verslag Kinderkerk op 13 februari

Schatzoeken in de Kinderkerk op 13 februari
Door Wouter Rietveld, verslaggever Kinderkerk, 15 jaar.

Op zondag 13 februari was alweer de eerste kinderkerk van dit jaar. Na de drukbezochte dienst van afgelopen kerst was de vraag hoe druk het deze keer zou gaan worden. Deze keer kwam Hans van Noort met zijn crew een stuk spelen en dus zat het als gewoonlijk weer lekker vol.

Toen de kinderen langzaam binnen kwamen druppelen zagen ze gelijk dat Hans een heel decor had meegenomen voor op het podium. De kerk was omgebouwd tot een oerwoud en de kinderen waren dan ook erg benieuwd wat er nu weer ging gebeuren in de kinderkerk.
Aan het begin van de dienst werd er eerst gezongen. Hans speelde op zijn gitaar en zijn crew zong de welkomstliederen. En toen we allemaal warm gezongen waren was het tijd om te gaan beginnen.

Er komt rook op van het podium en in een paar tellen staat het hele oerwoud in de rook.
Dan zien de kinderen een verhaal op het podium over Jiddo en Sam die samen op zoek gaan naar de schat van Eldorado, de gouden man. Als ze op zoek gaan naar de schat komen ze eerst de gouden man zelf tegen. Hij verteld Sam en Jiddo dat hij de god van de zon is en dat ze naar hem moeten luisteren. Ze mogen kiezen: of ze knielen voor hem of ze gaan de slangenkuil in.
De kinderen vragen zich af wat Jiddo en Sam zullen gaan kiezen. Sam en Jiddo moeten denken aan een bijbelverhaal van Hananja, Misaël en Arzarja. Zij stonden ook voor een moeilijke keuze: ze moesten voor een gouden beeld van de koning buigen of ze gingen de hete oven in. Toen kozen de mannen voor de oven omdat ze in God geloofden en God zond een engel die de drie redde uit de oven. Hananja, Misaël en Arzarja werden gered door hun geloof. ‘Daarom denk ik dat we voor de slangenkuil moeten kiezen.’ Vindt Sam, ‘Ja, daar ben ik het mee eens.’ Zegt Jiddo.
Dus, de twee gaan helemaal bang naar de slangenkuil en denken dat ze worden opgegeten maar dan komt de opa van Jiddo aanrennen. Hij doodt de slang en redt Sam en Jiddo.
Daarna verteld opa dat Eldorado helemaal niet de god van de zon was maar dat hij dat gewoon speelde. Nu kunnen de kinderen van de kinderkerk samen met Sam en Jiddo opzoek naar de schat.
Uiteindelijk vinden Jiddo en Sam de schat wel maar volgens opa moeten ze eraf blijven want volgens de tekens die bij de schatkamer staan komt hebberigheid voor de val, en dus kan er iets ernstigs gebeuren als ze de schat openen. Jiddo en Sam bleven van de schat af en gingen naar huis.

Dat was het programma voor deze kerk maar voordat de kinderen weer naar huis gingen was er eerst nog voor iedereen een snoepketting. En zo gingen alle kinderen weer vrolijk naar huis na deze dienst.

De Kinderkerk is een kerk exclusief voor kinderen en wordt 5 keer per jaar georganiseerd. De Kinderkerk wil de kinderen van de basisschool-leeftijd bekend maken met de boodschap van de bijbel. Kinderen uit de gehele wijk komen hiernaar toe en uiteraard zijn er voor de ouders ook nog plekken vrij achterin de kerk. De Kinderkerk is een initiatief van Kruispunt, kerk in Vathorst.

Heb jij ook interesse? Kijk dan even op de website van de Kinderkerk: www.Kinderkerkvathorst.nl. De volgende keer is op 17 april en dan is het thema Stel je voor….!

Een volle zaal