Verslag van de Kinderkerk op 2 oktober

Matthijs Vlaardingerbroek was weer in de Kinderkerk!


Op zondag 2 oktober hielden we de eerste Kinderkerk van dit schooljaar. Het was supermooi weer buiten, maar toch kwamen er nog meer dan
honderd kinderen naar de Kinderkerk om naar de goocheltrucs van Matthijs Vlaardingerbroek te kijken!

Matthijs had zijn vriend Henkie meegenomen. Henkie wilde graag een goochelaar zijn, dus hij vroeg aan Matthijs of hij hem doormidden wilde zagen. Wat denk je? Het lukte! Maar toen wilde Henkie natuurlijk niet gewoon Henkie meer heten. Hij wilde graag zijn naam veranderen in tweedehandsklok. Tweedehandsklok? Natuurlijk snapte niemand waarom, totdat Matthijs het begreep. Niet zomaar een tweedehandsklok, maar de Tweede Hans
Klok, naar de beroemde goochelaar!

Matthijs vertelde verder over wonderen, zoals in het verhaal over een stel vrienden. Die wilden hun vriend helpen, die niet kon lopen. Toen ze op een dag hoorden dat de Here Jezus in de buurt was, tilden ze hun vriend met matras en al op en gingen kijken. Maar het huis waar Jezus was, stond helemaal vol met mensen. En er was geen plekje waar ze langs konden en ze zagen hoe teleurgesteld hun vriend was. Opeens hadden ze de oplossing: ze klommen het dak op, maakten een gat voor de matras en lieten hun vriend erop zo naar beneden zakken, recht voor de voeten van de Here Jezus. En Jezus? Hij keek, hij zag het verdriet van de zieke man en hij maakte hem beter.
De verlamde vriend twijfelde geen seconde, maar hij sprong blij op van zijn matras. Met zijn vijven liepen ze al zingend en juichend weg.

Ieder kind had een klein steentje onder zijn/haar stoel liggen. Matthijs vertelde dat je met al je zorgen bij de Here Jezus mag komen.
Als je wilde, mocht je naar voren komen, en dan kon je het steentje op het podium leggen. Terwijl je dat steentje bij de anderen legde kon je denken aan
je zorgen, of zorgen voor een vriendje of vriendinnetje.

Tijdens de collecte mocht ieder kind een lekker snoepje uit het mandje halen. Er mochten ook nog een paar kinderen het podium opkomen en zelf een goocheltrucje uitproberen. En ook die goocheltrucjes lukten!

Na de dienst was er voor iedereen heel veel limonade omdat het zo warm was. Iedereen kreeg ook nog een eigen goocheltrucje mee.

Kom jij de volgende keer ook? Het is op kerstavond, 24 december om half 7. Tot dan!